logo
DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN
logo

DE JONGSTE PILOTEN IN HET BELGISCHE TEAM – Lucas DEMUYSERE en Aleksey VANPUTTE

De jongste Belgische deelnemers aan de kampioenschappen zijn: Lucas Demuysere (20 jaar) en Aleksey Vanputte (19 jaar), beiden lid van de jongerenclub De Krab. Allebei in een zeilwagenklasse waarmee ze nog niet echt veel wedstrijdervaring hebben. Voor beiden is de uitdaging dus groot.

 

Lucas is al jaren wedstrijdzeiler in de klasse Standart. Hij neemt dit jaar echter pas voor het eerst deel aan een Europees Kampioenschap, en dat in klasse 2, met het zeilnummer B6. De zeilwagens van die klasse zijn de grootste op het strand, en vergen ervaring. Of het rijden met een klasse 2 met de paplepel is ingegeven ? In ieder geval is Henri Demuysere, vader van Lucas, de grootste medaillewinnaar ooit in klasse 2. Dit jaar zijn Henri en Lucas elkaars concurrenten. We vrezen voor Lucas dat “ervaring” het zal winnen van “jeugd” -  maar ervaring, die krijgt hij er sowieso bij dit jaar.

 

Aleksey is voorzitter van De Krab, en een gedreven zeilwagenpiloot. Hij heeft reeds een mooi palmares in de PROMO-zeilwagenklasse in Frankrijk.

 

Om Aleksey aan het kampioenschap te laten deelnemen stelt RSYC hem tijdelijk een zeilwagen van de klasse Standart ter beschikking.

Het wordt voor Aleksey (zeilnummer S762) echter een harde klus om zich te laten opmerken in de klasse Standart met zijn 52 deelnemers dit jaar. Daaronder Fabrice Chagnon (S726) en Graeme David Grant (S361), goud respectievelijk zilver in 2022. EURO23 DE PANNE betekent voor Aleksey ook een opstap naar het Wereldkampioenschap in Asnelles, Frankrijk, volgend jaar.